ICMM_vma.jpg

Начелник ВМА учествовао на састанку МКВМ

29. 03. 2013

Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић учествовао је на састанку Међународног комитета војне медицине/МКВМ (International Committee for Military Medicine/ICMM), који је одржан од 27. до 28. марта 2013. године у Бриселу, Белгија, у својству представникa МКВМ за Републику Србију и заменика председавајућег Паневропске регионалне радне групе војне медицине.
Начелник ВМА представио је план и програм организације 3. паневропског конгреса војне медицине, који ће бити организован од 2. до 6. јуна 2014. године у Београду.
Састанку, на којем су разматране најактуелније теме из војне медицине у свету, присуствовали су чланови Секретаријата МКВМ и председници и потпредседници регионалних радних група МКВМ.
МКВМ основан је 1921. године и окупља војносанитетске службе 104 државе света, међу којима је и Република Србија. Своје активности реализује кроз годишње састанке председника војносанитетских служби, конгресе војне медицине који се одржавају сваке друге године, као и кроз рад више медицинских грана и регионалних организација. У области војне медицине МКВМ је препозната као једна од најзначајнијих организација на светском нивоу. Војномедицинска акедемија веома активно учествује у раду ове организације.
 
Београд, 29. март 2013. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас