266.jpg

Награда Удружења реуматолога Србије

29. 09. 2009

Београд, 29.септембар - Др Горица Ристић из Клинике за реуматологију и клиничку имунологију ВМА добила је награду Удружења реуматолога Србије, а њен рад са темом: „Концентрације про и антиинфламаторних цитокина код болесница са реуматоидним артритисом“, проглашен је најбољим на недавно одржаном Годишњем конгресу реуматолога Србије.
Главне теме конгреса oдносиле су се на системске болести везивног ткива и остеопороза, а посебан акценат је стављен на терапију реуматоидног артритиса биолошким лековима. У раду конгреса је учествовало и 12 предавача из иностранства, а стручњаци Клинике за реуматологију и клиничку имунологију ВМА презентовали су више радова у виду усмених излагања и постер сесија.
Током конгреса, организовани су и посебни видови едукације из различитих области реуматологије у виду причаоница са активним учешћем слушалаца. Модератор причаонице са темом „Контраверзе у Сјогреновом синдрому“ био је начелник Клинике за реуматологију и клиничку имунологију ВМА, пуковник проф. др Душан Стефановић, , а уводна излагања одржали су стручњаци клинике доц. др Бранислава Глишић и асс. др Горице Ристић. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас