Berkeš 2014.jpg

Награда студентима фармацеутима на ВМА

02. 12. 2014

Научна конференција посвећена животу и делу професора Ивана Беркеша у организацији Друштва медицинских биохемичара Србије, Научног фонда "Професор Иван Беркеш" и Института за медицинску биохемију ВМА одржана је данас на Војномедицинској академији.
Традиционалну конференцију која се на ВМА одржава седамнаести пут отворила је извршни директор Друштва медицинских биохемичара Србије проф. др Нада Мајкић Сингх и подсетила присутне на почетак развоја медицинске биохемије у нашој земљи и дугогодишњу успешну каријеру професора Беркеша, која је у великој мери везана за војне лекаре тадашње Југославије.
У уводној речи начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић нагласио је значај неговања традиције и прошлости у свакој професији чиме се доприноси будућим генерацијама. Честитао је најбољим студентима Фармацеутског факултета Универзитета у Београду Сањи Кандић и Душану Ружићу, који су овогодишњи добитници награда фонда "Професор Иван Беркеш", на великом професионалном признању које добијају на самом почетку свог животног позива.
Декан Фармацеутског факултета Универзитета у Београду проф. др Зорица Вујић присутнима је представила важну улогу професора Беркеша у раду Фармацеутског факултета у Београду и утемељењу медицинске биохемије на нашим просторима, као и усавршавању будућих генерација стручњака овог профила.
У стручном делу скупа присутни су имали прилику да се кроз шест докторских и магистарских теза одбрањених током прошле године упознају са најновијим резултатима младих научника, сарадника и истраживача.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас