382.jpg

Најбољи рад на симпозијуму

16. 12. 2008

Београд, 16. децембар - Рад војног службеника Вере Ђуричић из Клинике за ортопедију и трауматологију ВМА са темом „Улога сестре у едукацији особља о важности стресора у преоперативној бризи“, проглашен је најбољим радом који је изложен на недавно одржаном Симпозијуму главних медицинских сестара, техничара и бабица Републике Србије.
Тематски симпозијум посвећен „Безбедности сестара на раду“ одржан је на Тари у организацији Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Србије, под покровитељством Министарства здравља, а у његовом раду учествовало је више од 500 учесника из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније.
Главне теме излагања односиле су се на заштиту од инфекција, јонизујућег зрачења, безбедно руковање лековима, као и физичко и ментално здравље медицинских сестара.
Током симпозијума одржан је и курс са радионицом на тему: „.Едукација медицинских сестара, техничара и бабица у области превенције и контроле болничких инфекција», којим је руководила Начелник Одељења за превенцију и контролу болничких инфекција ВМА, доц.др.Весна Шуљагић.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас