364.jpg

Најновије методе у перкутаној трахеостомији

10. 02. 2009

У посети Клиници за анестезиологију и интензивну терапију ВМА био је проф. др Антонио Фантони, анестезиолог из Милана, Италија, аутор технике перкутане трахеостомије са сарадницима.

Проф. др Антонио Фантони је одржао Семинар о трансларингеалној трахеостомији – најновијој методи перкутане трахеостомије у данашњој интензивној медицини, чији је он аутор. Семинару су присуствовали угледни лекари из Србије (Београд, Нови Сад, Крагујевац, Краљево, Ужице, Суботица, Зрењанин, Панчево) као и колеге из иностранства (Румуније, Бугарске, БиХ, Македоније, Црне Горе). После уводних изагања полазници Семинара су били у могућности да на моделима сами испробају најновију технику перкутане трахеостомије и овладају вештином њеног извођења.

Семинар је организован у оквиру активности Центра за континуирану медицинску едукацију Војномедицинске академије, а у име ВМА овим Семинаром је руководио пуковник проф. др Предраг Ромић. Полазници Семинара су добили сертификате Центра за континуирану медицинску едукацију ВМА, као и сертификате о савладаним вештинама.
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас