290.jpg

Највише оцене за ангажман ВМА на Универзијади 2009

15. 07. 2009

У оквиру медицинског збрињавања Универзијаде 2009 сваког дана је у Поликликлиници ВМА у Универзитетском селу и на борилиштима било ангажовано око 300 припадника ВМА. Током трајања такмичења медицинске екипе ВМА имале су просечно око 180 интервенција дневно. Стручњаци ВМА најчешће су збрињавали спортске повреде екстремитета-дисторзије и фрактуре, а од обољења код учесника Универзијаде најчешће су биле присутне инфекције респираторних путева и кожне алергијске реакције. Специјалисти превентивне медицине ВМА су од доласка спортиста у Београд и током такмичења дневно обављали око 750 анализа хране и 140 анализа воде.
Највиши представници Међународне универзитетске спортске федерације (FISU) изразили су изузетно задовољство могућностима, капацитетима ВМА и ангажманом њених припадника током такмичења.
Председник FISU Џорџ Килијан изјавио је за медије у Србији да је здравствена заштита манифестације била на изузетно високом нивоу.
- То је једна од најјачих карика у систему Универзијаде. Морам да похвалим ВМА која је задужена да све функционише како треба када је у питању здравље на Универзијади – рекао је Килијан.
И Генерални секретар FISU Ерик Сантрон одао је признање ВМА нагласивши да је Дом здравља у Белвилу испунио највише светске стандарде.
- Одушевљен сам начином рада и опремљеношћу поликлинике ВМА у Универзитетском селу. То је најбоља поликлиника коју смо имали на универзијадама. Реакција људи била је изузетна – изјавио је Сантон.
Др Лоренс Доналд Ринк, председник медицинске комисије FISU честитао је руководству и свим припадницима ВМА на уложеним напорима у организацији медицинског збрињавања Уиверзијаде 2009. “Изузетно смо задовољни оствaреном сарадњом са ВМА. Честитам Вам на изврсној организацији, високим стандардима и исказаном професионализму ”, рекао је др Ринк.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас