Nastavak programa transplantacije na VMA.jpg

Наставак програма трансплантације на ВМА

05. 10. 2017

Успешном трансплантацијом јетре пацијенту Г.Г. (60) у ноћи између 29. и 30. септембра 2017. године, хируршки тим Војномедицинске академије наставио је програм пресађивања солидних органа, као и добру сарадњу трансплантационих центара Србије - Клиничког центра Војводине, Клиничког центра Србије и ВМА.
Захваљујући хуманом гесту породице преминулог донора из Новог Сада, пацијент, такође из Новог Сада, налази се у добром здравственом стању. Успешан иницијални третман након захтевне хируршке интервенције обављен је на Одељењу интензивне терапије Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА. Оперативни поступак прошао је без компликација уз уредан постоперативни ток, а опоравак пацијента наставиће се у сарадњи са конзилијарним тимом лекара ВМА.
Хируршки тим ВМА на челу са проф. др Дарком Мирковићем чинили су општи хирурзи ппук. др Мирослав Митровић и ппук. асист. др Милан Јовановић, васкуларни хирург ппук. асистент др сц. мед. Момир Шарац, анестезиолози др Миодраг Стевовић и мајор др Горан Рондовић, као и медицински техничари ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас