Nastavak_saradnje_sa_Rusijom1.jpg

Наставак сарадње са Русијом

29. 05. 2013

Делегација Министарства одбране Руске Федерације, предвођена саветником министра одбране Михаилом Аркадијевичем Дмитријевим посетила је Војномедицинску академију. Домаћин им је био начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, а састанку су присуствовали државни секретар Зоран Ђорђевић и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал проф. др Зоран Поповић. Презентацију о раду ВМА, резултатима и будућим плановима одржао је начелник Сектора за лечење ВМА пуковник др Стеван Сикимић.
Тема разговора била је интензивирање сарадње у складу са закључцима посете високе делегације руског војног здравства ВМА у априлу ове године. Сарадња коју ВМА има са Руским научним центром – Илизаров за реконструктивну трауматологију и ортопедију из Кургана наведена је као пример који се може применити за успостављање сарадње ВМА са другим руским медицинским центрима различитих специјалности.
Сем размене лекара и кадета као конкретних планираних облика сарадње, било је речи и о објављивању радова водећих руских лекара у Војносанитетском прегледу (ВСП), међународно признатом стручном часопису лекара и фармацеута Војске Србије, имајући у виду да радове објављене у ВСП индексирају најпознатији биомедицински индексни часописи (базе података).
Делегација Руске Федерације упознала се са капацитетима Центра за хипербаричну медицину ВМА.
Београд, 29. мај 2013. године
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас