256.jpg

Наставак успешне сарадње ВМА и OPCW

28. 10. 2009

Београд, 28.октобар - Делегација Организације за забрану хемијског оружја (OPCW) у Хагу коју су чиинили руководиоци у Медицинском одељењу ове организације Stephen Neault и Franz Ontal, , посетили су ВМА и са одговорним предстaвницима наше установе размотрили све аспекте двогодишње сарадње, а односи се превасходно на едукацију медицинског особља OPCW у ВМА.
Чланове делегације поздравио је заменик начелника ВМА пуковник проф. др. Никола Филиповић, а затим су разговори настављени са представницима Центра за контролу тровања, Клинике за пластичну хирургију и опекотине и Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА.
По оценама представника OPCW, сарадња са ВМА резултирала је значајним напретком у оспособљености и обучености њихових припадника за реаговање у медицински ургентним ситуацијама и стицањем јединствених знања и искустава.
Гости из Хага изразили су задовољство планом, организацијом и вођењем едукационих процеса, условима рада у ВМА, као и стручношћу и професионалношћу свих ангажованих наставника и другог медицинског особља.
Сарадња ВМА и OPCW биће настављена и у наредној години.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас