429.jpg

Наставак успешне војномедицинске сарадње Кине и Србије

16. 09. 2008

Београд, 16. септембар - У наредних месец дана на стручном усавршавању у Војномедицинској академији боравиће припадници санитетске службе Народноослободилачке армије НР Кине Ли Фенг који ће се усавршавати у области пластичне хирургије и опекотина и Гуо Јиа Xи који ће се детаљније упознати са менџментом и принципима организације и руковођења комплексним мегасистемом  какав је ВМА.  

Гостима из Кине добродошлицу у ВМА пожелео је начелник генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић са сарадницима  који је том приликом нагласио да „ верује да ће кинеске колеге имати много тога да науче у ВМА  и да ће сарадња две војномедицинске службе бити у будућности даље унапређивана у обостраном интересу, како је и договорено у прошлонедељном разговору са представницима највишег руководства Народноослободилачке армије НР Кине“.     

Интензивна војномедицинска сарадња две државе започета је  током прошле године када су кинески лекари на студијском боравку у ВМА имали прилику да се упознају са искуствима и радом стручњака Клинике за ортопедију и трауматологију ВМА, а  стручњаци ВМА  посетили  су неке војномедицинске центре у НР Кини.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас