nastavljena saradnja sa Italijom.jpg

Настављена сарадња са Италијом

23. 11. 2012

Радна група Министарства одбране Републике Италије, у саставу два војна хирурга опште праксе, боравила је од 19. до 22. новембра 2012. године у посети Војномедицинској академији. Посета италијанске стране реализована је као редовна годишња активност дефинисана планом билатералне војне сарадње са Републиком Италијом, са циљем да српски и италијански војни лекари кроз директан рад размењују неопходна знања и искуства у разним облицима медицине.
Током боравка на ВМА италијански лекари упознати су са организацијом и радом ВМА. Посебно су упознати са радом Инстутута за медицинска истраживања, где им је у сали за експерименталну хирургију демонстрирана микрохируршка метода реконструкције феморалне артерије на пацову, која се ради под микроскопом. Позитивно су оценили могућности за бављењем науком и експерименталном хирургијом на ВМА и изразили заинтересованост да даље сарађују у тим областима.
Италијански гости учествовали су као посматрачи на Показној вежби слушалаца 3. класе за резервне официре санитетске и ветеринарске службе на добровољном служењу војног рока под називом "Јесен 2012", која је одржана 22. новембра 2012. године на ВМА.
 
Београд, 23. новембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас