501..jpg

Научна конференцијa медицинске биохемије на ВМА

01. 12. 2011

14. годишња научна конференција посвећена животу и делу професора Ивана Беркеша у организацији Института за медицинску биохемију ВМА, Института за медицинску биохемију Клиничког центра Србије и Друштва медицинских биохемичара Србије одржана је данас на ВМА.
Уводну реч на Конфернцији одржали су директор Института за медицинску биохемију Клиничког центра Србије и председник Друштва медицинских биохемичара Србије професорка др Нада Мајкић – Singh, начелник ВМА пуковник проф. др Маријан Новаковић и декан Фармацеутског факултета Универзитета у Београду професор др Нада Ковачевић. Конференција је окупила велики број биохемичара из Србије и региона.
Додељене су награде и признања Научног фонда „Професор Иван Беркеш“ најбољим студентима – студентима генерације са Фармацеутског факултета у Београду.
Иван Беркеш био је професор Фармацеутског факултета и један од утемељивача медицинске биохемије у Југославији. Аутор је неколико књига, међу којима „Општа и медицинска ензимологија“ и преко 200 научних радова објављених у домаћим и страним часописима. Друштво медицинских биохемичара Југославије и Фармацеутски факултет Универзитета у Београду формирали су Научни фонд „Професор Иван Беркеш“ и установили научну конференцију посвећену животу и делу професора Ивана Беркеша, која се сваке године у децембру традиционално одржава на ВМА.
Београд, 1. децембар 2011. године 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас