75.jpg

Нефролози Србије у ВМА

11. 03. 2011

Београд, 11.март - Састанак Нефролошке секције Српског лекарског друштва одржан је у ВМА у присуству више десетина нефролога из здравствених установа Србије. 
Добродошлицу у ВМА  и успех у раду секције српским нефролозима пожелео је  начелник наше установе пуковник проф.др Маријан Новаковић који је том приликом истакао да су само размена искустава и стално унапређење знања   предуслов за напредак у свим областима медицинске струке.
– И бубрези, као и срце, раде 24 часа и зато је за нефрологију важно да стално иде укорак са најновијим достигнућима медицине. Као начелник ВМА, а пре свега као лекар изузетно сам задовољан и срећан када у овом амфитеатру видим колеге из целе земље са којима успешно сарађујемо у служби здравља наших грађана, а посебно наше младе колеге који и данас овде имају много тога да науче и имају од кога да науче, јер су и данас овде највећа имена наше нефрологије. То је пут успеха, то је истински допринос развоју српске медицине и на том путу ћемо истрајати. – казао је начелник ВМА. Он је нагласио да је нефрологија увек била једна од водећих грана интерне медицине у нашој установи, као и да иста има престижно место у српској нефрологији и да ће се она и даље развијати у истом правцу. 

На састанку је анализиран досадашњи рад секције и будуће активности. Пуковник проф.др Зоран Ковачевић, начелник Клинике за нефрологију ВМА и председник Нефролошке секције СЛД-а одржао је предавање на тему «Артеријска хипотензија као најчешћа акутна компликација хемодијализе.«  О тубулоинтерстицијској фибрози и претрансплантационој обради пацијената за кадаверичну трансплантацију бубрега говорили су истакнути стручњаци КЦ Србије проф.др Љубица Ђукановић и доц.др Радомир Наумовић. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас