prof. raicevic maj 2013.jpg

Неуролози ВМА на Adriatic Neurology форуму у Дубровнику

08. 05. 2013

Стручни тим Клинике за неурологију Војномедицинске академије, предвођен пуковником проф. др Ранком Раичевићем начелником Групе неуропсихијатријских клиника ВМА, учествовао је на традиционалном састанку међународног карактера Adriatic Neurology Forum одржаном крајем априла 2013. године у Дубровнику. Састанак је оцењен као један од најзначајнијих и најквалитетнијих скупова у области неурологије на овим просторима.
Лекари Клинике за неурологију ВМА од оснивања имају једну од водећих улога у организацији овог значајног састанка, али и у учешћу у научном програму. Проф. Раичевић, оснивач и стални копредседник организационог и научног одбора форума, одржао је пленарно предавање "Неурокардиологија - фикција или стварност", док је проф. др Евица Динчић излагала на тему Ренин-ангиотензиног система у мултиплој склерози. Запажене усмене и постер презентације током дана намењеног младим неуролозима имали су и лекари на специјализацији на ВМА др Един Хоџић, кап. др Виктор Пасовски, кап. др Ненад Коматина, др Раде Поповић и кап. др Александар Марковић.
На састанку у чијем раду од самог почетка узимају учешће водећи ауторитети неурологије и неуронаука, ове године присуствовало је преко 150 учесника из Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Македоније, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске, као и лекари из Израела, Француске и Италије.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас