503.jpg

Неуролози ВМА на Форуму неуролога

30. 05. 2019

Неуролози Војномедицинске академије предвођени начелником Клинике за неурологију ВМА пуковником проф. др Ранком Раичевићем активно су учествовали у раду Adriatic Neurology форума одржаног од 22. до 26. маја 2019. године у Бечићима, Црна Гора.
Скуп је отворио пуковник проф. др Ранко Раичевић и у поздравној речи потврдио досадашњи изузетан допринос и значај Adriatic Neurology форума који читав низ година успева да одржи висок ниво научног и практичног клиничког знања из области неурологије и неуронаука на овим просторима. Професор Раичевић одржао је и неколико предавања од којих је посебно запажено излагање на тему неуротрауме, а поред њега у раду сесија учествовали су проф. др Евица Динчић, проф. др Весна Мартић, доц. др Смиљана Костић, мајор др Александар Марковић и мајор др Виктор Пасовски. У сесији младих неуролога своје оригинално истраживање и приказ случаја усмено су презентовали специјализанти неурологије капетан Маринела Кнежевић и др Елма Буквић, док су пуковник доц. Топлица Лепић, др Марија Грунауер и др Мирјана Стојковић били модератори једне од сесија ове значајне међународне манифестације.
На конгресу је учествовало више од 200 међународних стручњака, а током четири дана обрађене су актуелне теме из области неуродегенеративних болести, деменција, главобоља, мултипле склерозе, неуромишићних болести, дечје неурологије, цереброваскуланих болести и неуроинтервентних процедура.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас