neurolozi 2014.jpg

Неуролози ВМА на традиционалном Adriatic форуму

29. 04. 2014

Стручни тим Клинике за неурологију ВМА учествовао је на 46. међународном симпозијуму неурологије подунавских земаља одржаном у кооперацији са Adriatic Neurology форумом од 23. до 27. априла 2014. године у Црној Гори.
На овом скупу, једном од најзначајнијих неуролошких догађаја у Европи, Клиника за неурологију ВМА има од почетка једну од водећих улога у организацији, али и учешћу у научном програму. Начелник Клинике пуковник проф. др Ранко Раичевић је ове године председавао организационим одбором, док је учешће узело преко 250 неуролога из Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Македоније, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске, Албаније, Аустрије, Немачке, Мађарске, Израела и Грчке.
Главне теме научног дела обухватиле су цереброваскуларна обољења, епилепсију и мултиплу склерозу, а као посебна вредност догађаја истиче се присуство великог броја младих неуролога, који су и ове године имали свој дан. У том делу су учествовали и специјализанти ВМА са запаженим презентацијама.
Осим пленарног предавања професора Раичевића, оралне пленарне презентације су имали проф. др Евица Динчић, проф. др Драгана Обрадовић, ппук. др Жељко Крсмановић, док је мајор др Жељко Бошковић учествовао у раду округлог стола. Пленарно предавање у сесији "Оригинална истраживања" имала је др Марија Грунауер, лекар на специјализацији, презентације у сесији "Мој најтежи пацијент" одржали су др Раде Поповић и др Ненад Коматина, такође лекари на специјализацији, а награду за најбољи постер добио је капетан др Виктор Пасовски и тиме освојио котизацију за следећу Европску неуролошку академију.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас