503.jpg

Неуролози ВМА о лечењу мултипле склерозе

22. 05. 2018

Неуролози Војномедицинске академије предвођени начелником Групе неуропсихијатријских клиника ВМА пуковником проф. др Ранком Раичевићем, активно су учествовали у раду међународног симпозијума "Мултипла склероза у фокусу" одржаног од 18. до 19. маја 2018. године у Београду.
На симпозијуму који је окупио преко 200 учесника, водећи европски и ауторитети наше земље и земаља у региону говорили су о дијагностици и модалитетима лечења овог комплексног обољења са посебним освртом на индикације и терапијске протоколе.
Стручни скуп пружио је јединствен фокус на услове живота оболелих од мултипле склерозе (МС) и био својеврсна прилика да се укаже на начине побољшања њиховог квалитета живота без обзира на врсту терапије коју примају. Према речима пуковника проф. др Ранка Раичевића, један од циљева симпозијума био је скретање пажње шире друштвене заједнице на дијалог са пацијентима због чињенице да се уз здравствене проблеме пацијенти суочавају и са бројним социјалним и економским потешкоћама током свакодневних активности.
Према истраживањима у Србији око седам хиљада људи болује од МС и већином се налазе у најпродуктивнијем добу живота. Захваљујући иновативним терапијама, које су значајан помак доживеле у последњих 15 година, ток болести се у значајној мери успорава чиме се и квалитет живота пацијената оболелих од МС продужава.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас