137.jpg

Нова класа Школе резервних официра

06. 09. 2010

Београд, 06.септембар - Полазници 98.класе Школе резервних официра (ШРО) санитетске службе, 96. класе ШРО ветеринарске службе и, по први пут, лица на обуци за официре санитетске и ветеринарске службе одпочели су данас своје школовање. Свечаном пријему полазника у амфитеатру ВМА присуствовали су начелник Управе за војно здравство МО, бригадни генерал доц. др Вељко Тодоровић, представници Управе ВМА, чланови Наставно-научног већа као и шефови катедри ВМА.

У обраћању присутнима, бригадни генерал доц.др Вељко Тодоровић осврнуо се на развој и организацију санитетске службе у нашој земљи, нагласивши њен стратешки значај, не само за Војску Србије, већ и за целокупно наше друштво, посебно са аспекта међународних интеграција. Он је истакао да је привилегија за сваког младог лекара да дође у ВМА и да учи од врхунских стручњака и наставника какве има ова најеминентнија здравствено-научна институција наше земље.

У име начелника ВМА, генерал-мајора проф. др Миодрага Јевтића, присутнима се обратио пук. прим. др Милорад Рабреновић, начелник Сектора за лечење ВМА. Он је полазницима пожелео добродошлицу, исказавши спремност свих запослених у ВМА да полазнике ШРО упознају са врхунским дометима медицинске струке и науке, али и специфичностима војне медицине.

Испред Сектора за школовање и НИР ВМА полазнике ШРО и будуће припаднике санитетске и ветеринарске службе Војске Србије поздравила је војни службеник проф. др Силва Добрић, пожелевши им да током школовања постигну високе резултате, при том указујући да досадашње богато искуство говори о високој мотивисаности за рад полазника.

Током свог првог настaвног часа, полазници ШРО имали су прилику да се детаљније упознају са организацијом и могућностима ВМА у домену службе лечења, образовања и научно-истраживачког рада.


 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас