276.jpg

Нова класа Школе резервних официра Санитетске и Ветеринарске службе ВМА

07. 09. 2009

Београд, 7.септембар - "Сви ви који данас ступате у свете просторије овог храма медицинске струке и науке, било као слушаоци Школе резервних официра Санитетске и Ветеринарске службе, дакле као свршени студенти или као студенти који тек треба да овладају лекарским и војничким вештинама, имаћете привилегију да у институцији оваквог ранга, у овом медицинском граду, проширујете постојећа и стичете нова стручна и научна знања, али ћете стећи и квалитет више: научићемо вас војностручним вештинама, поштовању доктрине и специфичној посвећености војсци, народу, институцији, пренећемо вам своја јединствена искуства из многих домена медицине. Војномедицинска академија је од данас и Ваш дом. Добродошли! "- истакао је начелник ВМА , генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић, говорећи на свечаном почетку школовања 96.класе Школе резервних официра Санитетске службе и 94.класе Школе резервних официра Ветеринарске службе.
Свечаности су присуствовали команданти Школе резервних официра, наставници ВМА и руководиоци организацијских целина ове установе, као и студенти Прве класе Високе школе медицине ВМА који су 1.септембра започели војностручну обуку.
Генерал Јевтић посебно се обратио кадетима ВМА и том приликом рекао: "Ви сте будућност српске војне медицине. Ви сте медицинска гарда Министарства одбране. Комплетан академски потенцијал ВМА је у служби вашег знања и напретка. Овде су ваши ментори, овде су наставници који ће Вам пренети своја знања из интерне медицине, хирургије, неуропсихијатрије, превентивне медицине. Желимо да вам сваки дан буде испуњен новим сазнањима, да пуно учите и да једног дана будете бољи од нас. То од вас очекују и Војномедицинска академија и Министарство одбране, а то је и ваш дуг према вашим родитељима и према будућности" - нагласио је Јевтић.
Одмах након свечаности полазници Школе резервних официра отпочели су са војностручном обуком по планираном програму
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас