84.jpg

Нови официри санитетске и ветеринарске службе

09. 02. 2011

Београд, 09.фебруар – Указом Председника Републике Србије господина Бориса Тадића у чин потпоручника санитетске и ветеринарске службе свечано је произведено 11 кандидаткиња које су у претходном периоду оспособљене за професионалну војну службу у оквиру Центра за организацију и тактику санитетске службе и Школског центра ветеринарске службе. 
 
На свечаности која је тим поводом данас одржана у ВМА прочитана је и наредба Министра одбране Републике Србије господина Драгана Шутановца о њиховом пријему у професионалну војну службу, као и наредба Начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милоја Милетића о распоређивању нових потпоручника у јединице Војске Србије.
 
Новопороизведеним официрима у име Министарства одбране Србије честитао је начелник Војне академије бригадни генерал доц.др Младен Вуруна пожелевши им да служећи отаџбини буду подједнако добри доктори и официри.
 
У име Управе ВМА, прве официрске чинове докторима медицине и ветерине честитао је заменик начелника наше установе пуковник проф.др Никола Филиповић који је том приликом подсетио на светле традиције наше санитетске службе и младим потпоручницима пожелео много професионалниих успеха у светој мисији бриге о здрављу официра и војника.       
 
Данашњој свечаности присуствовали су чланови Управе, руководиоци организацијских целина и наставници ВМА, као и представници Управе за кадрове МО и Управе за људске ресурсе ГШ ВС.   

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас