472.jpg

Нови успеси ВМА

14. 06. 2008

Београд, 14. јун - Војномедицинска академија је од стране земаља у региону изабрана за регионални центар војномедицинске едукације, што је велика част, али и обавеза за обучавање и тренинге великог броја медицинских стручњака за ефикасно поступање у условима масовних катастрофа – изјавио је начелник ВМА генерал проф. др Миодраг Јевтић на конференцији за новинаре. Он је подсетио и на то да су Војномедицинска академија и Санитетска служба Војске Србије примљени у стално чланство Балканског комитета војне медицине, као прва земља са овог простора после 12 година постојања овог Комитета, од стране Грчке, Бугарске, Турске и Румуније, као и да су ВМА и Санитетска служба Војске Србије од стране Светског комитета војне медицине изабрани за члана петочлане европске групе, која има задатак да сагледа све аспекте сарадње и рада на простору Европе.

Проф. др сц. мед. Мирјана Животић-Вановић, Начелник Сектора за школовање и научно истраживачки рад ВМА обавестила је новинаре о још једном великом међународном признању јер је стручни часопис лекара и фармацеута Војске Србије Војносанитетски преглед недавно уврштен у престижну библиографску базу SCIE (Science Citation Index Expended) у којој се индексирају најутицајнији часописи из свих научних области. ВСП је тренутно једини домаћи часопис из области хумане медицине који се индексира у овој бази.

Др сц. мед. Елизабета Ристановић, начелник Одељења за односе са јавношћу, представила је нову интернет презентацију ВМА истакавши да ће од сада грађани имати прилику да се комплетно и детаљно информишу о самој ВМА и свим њеним активностима, па и да погледају научне и стручне биографије лекара који су одговорни за здравље пацијената.
ВМА је изразила посебну захвалност Прес клипинг центру Србије – Нинамедији и њеном директору Драгану Радићу, која је, као донацију упапређењу комуникација у области медицине Србије израдила овај сајт.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас