503.jpg

Новине на Клиници за кардиологију

18. 01. 2016

На Клиници за кардиологију Војномедицинске академије уграђен je први имплантабилни монитор срчане функције REVEAL LINQ, којим ће моћи да се снима и прати срчани рад пацијента у трајању до три године. Ово је од великог значаја за пацијенте са повременим синкопалним стањима, кризама свести, код којих класичан Холтер мониторинг срчаног ритма није био у могућности да препозна актуелне поремећаје у ритму и спровођењу. На овај начин могуће је поуздано успоставити дијагнозу кардијалних синкопа ради одговарајућег праћења и лечења таквих пацијената. Осим праћења синкопалних стања, овај уређај прати и детектује малигне поремећаје срчаног ритма. Интервенција је урађена припаднику Војске Србије крајем прошле године који се добро осећа, а цео поступак се прати и за сада даје добре резултате.
Велика помоћ у усвајању нове кардиолошке процедуре пружили су најеминентнији стручњаци из аритмологије из земље и иностранства: директор Пејсмејкер центра Клиничког центра Србије проф. др Горан Милашиновић, директор Велеј болнице у Њу Џерсију проф. др Санит Митал (Suneet Mittal), као и представници Медтроника.
На овај начин, перспективно, уз адекватно стручно и техничко усавршавање, Клиника за кардиологију интензивно ради на томе да постане референтни центар Југоисточне Европе за дијагнозу и праћење кардијалних синкопа.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас