Reumatoloska sekcija.jpg

Новости из реуматологије

26. 12. 2012

Редовни састанак Реуматолошке секције Српског лекарског друштва у организацији Клинике за реуматологију ВМА одржан је 25. децембра 2012. године на Војномедицинској академији.
Начелник Клинике проф. др Душан Стефановић најавио је да ће током стручног дела састанка бити приказани клинички токови два пацијента лечена на Војномедицинској академији, од анамнезе до последњих резултата.
Стручно излагање доцент др Браниславе Глишић обухватило је дијагностику, методе лечења и терапије, као и употребу различитих медикамената при лечењу гихта, док је потпуковник проф. др Милан Петронијевић говорио о трансверзалном мијелитису у системском еритемском лупусу и неопходности мултидисциплинарног приступа у лечењу. Детаљно су описани сви кораци, од методологије утврђивања болести до закључака и процената успешности терапије код ових болести.
Након предавања уследио је радни део састанка приликом којег је одабрано ново председништво на челу са проф. др Надом Вујасиновић-Ступар из Института за реуматологију Београд.
 
Београд, 26. децембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас