Новости са Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА

05. 12. 2011

Припадници Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА веома активно су учествовали у последњем периоду на различитим међународним скуповима и стручним усавршавањима:
  • Светски конгрес ортопеда SICOT
Тим Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА, у саставу: пуковник др Миломир Кошутић, пуковник др Рајко Вуловић, потпуковник др Радослав Барјактаровић, прим др Љубомир Покимица, прим др Горан Турковић и мај др Сташа Мунитлак учествовао је на Светском конгресу ортопеда, који је одржан у Прагу, Чешка Република, у септембру 2011. године. Члан тима, др Мунитлак презентовао је постер на тему: „Спољашња скелетна фиксација као иницијални третман у лечењу политрауматизованих пацијената. Током презентација, које су обухватале све делове ортопедске хирургије и трауматологије, чланови тима су уз активно учешће имали прилику да се упознају са најновијим трендовима и методама у лечењу.
  • Посета Ендоклиници у Хамбургу
Начелник Групе хируршких клиника ВМА, пуковник проф. др Зоран Поповић са сарадницима мајором др Драганом Радојичићем и др Миломиром Милановићем посетио је Ендоклинику у Хамбургу, Немачка у новембару 2011. године. Ова клиника заузима водеће место у лечењу инфицираних ендопротеза у светским оквирима. Циљ посете био је да се упознају, у овом тренутку најреферентнији протоколи у лецењу инфицираних ендопротеза кука и колена, као и да се имплементирају у рад Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА.
  • Masterclass - Примарна и ревизиона хирургија кука
Лекари Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА, мајор др Александар Радуновић и мајор др Данило Кнежевић, похађали су Masterclass из примарне и ревизионе хирургије кука у Прагу, Чешка Република у новембру 2011. године. Имали су прилику да са водећим европским стручњацима у овој области, активно дискутују и разматрају опције лечења на реалним слуцајевима. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас