O 3D ehokardiografiji na VMA.JPG

О 3Д ехокардиографији на ВМА

07. 10. 2016

 

Интерактивни симпозијум са међународним учешћем "Клиничка примена 3Д ехокардиографије" у организацији Клинике за кардиологију ВМА и Удружења кардиолога Србије одржан је од 6. до 7. октобра 2016. године на Војномедицинској академији.
Заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић у уводној речи захвалио се главном предавачу проф. др Роналду Бранту (Ronald R. Brant) из Керхоф центра за срце (Kerchoff Heart Center) из Немачке на доласку чиме је учесницима симпозијума омогућено да се упознају са најновијим достигнућима у дијагностици болести срца. Пренео је захвалност Керхоф центру на помоћи и подршци током четворомесечног усавршавања  кардиолога Војномедицинске академије др Зорице Младеновић, а посебно се захвалио проф. др Веселину Митровићу, угледном кардиологу Керхоф центра, који је увек био велика подршка и помоћ српским колегама.
На симпозијуму, не којем су поред лекара из Србије учестовали и лекари из Црне Горе, Републике Македоније и Републике Српске, било је речи о клиничкој примени 3Д ехокардиографије као значајног доприноса у дијагностици и лечењу болести срца.
Проф. др Драган Динчић, заједно са кардиолозима и интервентним кардиолозима ВМА, пре почетка симпозијума састао се са проф. др Брантом и рекао да се увек радује могућности да размењује мишљење и знање са еминентним светским стручњацима.  Нагласио је да га овај симпозијум посебно интересује будући да је и сам кардиолог и пренео очекивања да ће ово бити једна од успешних стручних састанака, нарочито за младе лекаре.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас