O nastavi na americkom univerzitetu.jpg

О настави на америчком универзитету

22. 11. 2018

Предавање професора др Предрага Глигоровића са Медицинског факултета Универзитета Wake Forest у Винстон-Сејлему, Северна Каролина, Сједињене Америчке Државе, у организацији Клинике за психијатрију Војномедицинске академије, одржано је у ВМА.
Професор Глигоровић, иначе шеф катедре за психијатрију на том америчком факултету, говорио је пре свега о студијама односно специјализацијама из психијатрије, али и о организацији наставе уопште. Уз истицање сличности у организацији рада са факултетима у нашој земљи, које се огледају у раду у малим групама, обавезама студената и самосталном научном раду, присутни су имали прилику и да чују више о начину оцењивања, вредновању знања, вештина и понашања студената током свих година студија.
Предавању намењеном наставницима ВМА, који поред наставе кадетима и студентима Медицинског факултета ВМА учествују и у осталим облицима едукације у ВМА, присуствовао је декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Тихомир Илић, припадници ВМА, али и припадници других здравствених установа из Београда, Новог Сада и Крагујевца.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас