NGOhajo 012019.jpg

О наставку сарадње са Националном гардом Охаја

05. 02. 2019

Четворочлана делегација Оружаних снага Националне гарде Охаја предвођена пуковником Кевином Едвардсом (Kevin Edwards) боравила је у посети Управи за војно здравство.
Посета је организована ради иницијалне планске конференције, а у вези концепта развоја заједничког медицинског ангажовања и едукације у области војне медицине. Теме састанака одржаних током тродневне посете, а којима су присуствовали и представници Канцеларије Сједињених Америчих Држава за сарадњу у области одбране, укључивале су предлоге сарадње у области специјалистичких едукација, курсева и различитих стручних обука током ове године. Поред тога, анализиране су и активности у оквиру заједничког медицинског ангажовања у периоду од 2011. до 2018. године.
Дугогодишња сарадња војног санитета Србије и Националне гарде Охаја у оквиру Програма државног партнерства развија се од 2006. године. Посебан допринос огледа се кроз хуманитарне активности односно пружање медицинске помоћи цивилном становништву којем она није свакодневно доступна.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас