Patologija.jpg

О специфичности рада у области патологије на ВМА

10. 04. 2014

Курс континуиране медицинске едукације "Специфичности рада у патохистолошким, цитолошким и цитогенетским лабораторијама“ у оквиру меморијалног скупа "Сећање на Ненада Јеремића“ у организацији Института за патологију и судску медицину ВМА и Здравственог савета Србије одржан је 9. априла 2014. године на ВМА.
Уводно предавање о значају професионалне сарадње патолога и лабораторијских техничара одржала је начелница Института проф. др Снежана Церовић и нагласила важност упознавања са обимом посла техничара у циљу унапређења сарадње и квалитетније комуникације свих здравствених радника ангажованих у овој области. Истичући богат историјат Института у којем се ex tempore дијагностика врши од 1957. године, проф. Церовић навела је и да је овај састанак један од облика обележавања 110 година од оснивања Института.
Излагања у наставку обухватила су карактеристике савремених дијагностичких метода у домену хистопатологије, организацију рада и заштите у лабораторијама, али и методику извођења практичног дела наставе из ове гране медицине.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас