Kurs UZ ORL 2012.jpg

О ултразвучној дијагностици обољења врата на ВМА

30. 11. 2012

Трећи курс ултразвучне дијагностике обољења врата у организацији Клинике за оториноларингологију Војномедицинске академије одржан је 29. и 30. новембра 2012. године на ВМА. Полазници дводневног курса имали су прилику да се ближе упознају са основама и новинама из ове области, као и савременим апаратима за ултразвучну дијагностику и њиховим карактеристикама.
Теоријским делом курса обухваћена су предавања о обољењима тиреоидне и паратиреоидне жлезде, ултрасонографији фокалних промена у штитној жлезди, ултразвучној дијагностици пљувачних жлезда и тумора главе и врата. Такође, одржан је и практични део курса током којег је пажња била посвећена патологији крвних судова главе и врата, аспирационој биопсији фином иглом и цитолошком дијагностиком, али и практичним радом из пункционе биопсије.
Предавачи на курсу били су лекари Војномедицинске академије проф. др Дара Стефановић и доц. др Жељка Татомировић, као и лекари Клиничког центра Војводине и Клиничко-болничког центра Земун, проф. др Рајко Јовић, проф. др Љиљана Тодоровић-Ђилас, доц. др Коста Петровић и асист. др Љиљана Чворовић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас