Anestezija 13122013.jpg

О ултразвуку у анестезији на ВМА

13. 12. 2013

XVI годишњи састанак Секције за анестезиологију, интензивно лечење и терапију бола Српског лекарског друштва (СЛД) у организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА одржан је данас, 13. децембра 2013. године на Војномедицинској академији.
Данашњи састанак на тему ултразвука код критично оболелих, визуелних медицинских техника у јединици интензивног лечења, анестезије и хитним стањима, окупио је велики број стручњака из наше земље, као и предаваче из Италије, Словеније и Француске. Учесници су присуствовали и практичној демонстрацији током директног аудио-видео преноса из операционе сале ВМА.
Начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић поздравио је учеснике скупа и нагласио да међународни карактер овог окупљања доприноси континуитету у праћењу светских трендова и унапређењу струке у нашој земљи.
Овом приликом обележено је 55 година постојања Секције за анестезиологију, интензивно лечење и терапију бола СЛД, а председница Секције проф. др Невена Калезић уручила је захвалнице и дипломе за изузетан допринос и залагање током 2013. године. Признање је добила и Клиника за анестезиологију и интензивну терапију ВМА, које је уручено њеном начелнику проф. др Зорану Славковићу. Награда из фонда "Прим. др Јован Богуновић" за стручно-научни допринос младих специјалиста-анестезиолога за 2013. годину припала је др Ани Мандраш из Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије "Др Вукан Чупић".

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас