O zigomatičnim implantatima.jpg

О зигоматичним имплантатима

04. 05. 2015

Предавање професорке др Шантал Малевез (Chantal Malevez) специјалисте максилофацијалне хирургије и почасног професора Медицинског факултета Универзитета у Бриселу о зигоматичним имплантатима одржано је на Војномедицинској академији.
Професорка Малевез говорила је о области оралне хирургије у случајевима екстремне ресорпције максиле и могућностима лечења зигоматичним имплантатима. Представљени су принципи употребе имплантата ове врсте, процес софтверског планирања у преоперативном периоду, као и све предности које одликују ову мање инвазивну хируршку технику. Овај савремен концепт лечења илустрован је и бројним случајевима из праксе, а било је речи и о могућим компликацијама и њиховом правовременом решавању.
Ова врста хируршког захвата током којег су постављена четири зигоматична имплантата успешно је обављена данас на Војномедицинској академији код пацијенткиње са недостатком кости, а процедуру су извели начелник Клинике за стоматологију пук. проф. др Зоран Лазић, начелник Групе хируршких клиника пук. проф. др Небојша Јовић и ппук. доц. др Зоран Татић у сарадњи са професорком Малевез.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас