503.jpg

Обележавање Европског дана донације и трансплантације органа

07. 10. 2015

Европски дан донације и трансплантације органа биће обележен на Војномедицинској академији у петак, 9. октобра 2015. године са почетком у 14.00 часова.
На скупу намењеном унапређењу програма донације органа и ткива и подизања свести грађана у нашој земљи биће речи о месту и улози ВМА у развоју трансплантационе медицине у Србији, о значају донације органа, о улози анестезиолога-интензивиста као и достигнућима Центра за трансплантацију органа ВМА. Након предавања свим класама кадета Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду, као и свим заинтересованима биће омогућено потписивање донорских картица.
Истим поводом у петак, 9. октобра 2015. године биће одржане трибине у организацији Савеза организација бубрежних инвалида Републике Србије на којима ће учествовати лекари ВМА. Начелник Центра за трансплантацију солидних органа ВМА пуковник мр сц. мед. Невен Вавић одржаће предавање „Од дијализе до трансплантације бубрега - шта је важно знати“ у 18.00 часова у малој сали Коларчеве задужбине, док ће начелник Групе интерних клиника ВМА пуковник проф. др Ђоко Максић говорити о трансплантацији органа у Србији у 20.00 часова у Дому омладине у Београду.
Улаз на оба догађаја је слободан.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас