Obelezen_Dan_MFVMA_1.jpg

Обележен Дан Медицинског факултета ВМА

03. 03. 2015

У оквиру обележавања Дана ВМА и Дана Медицинског факултета (МФ) ВМА Универзитета одбране у Београду стручни скуп одржан је у уторак, 3. марта 2015. године у амфитеатру Војномедицинске академије.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Зоран Шегрт честитао је Дан МФ ВМА и рекао да није случајно што се он обележава када и Дан ВМА. Медицински факултет је нераздвојив део ВМА, настао на њој, физички је део ВМА, наставничка и научноистраживачка база Факултета је на ВМА, а најбољи од кадета наставиће своје каријере управо у овој кући. Похвалио је што се већ трећу годину за редом, на дан ове образовне установе, организују предавања најбољих кадета и специјализаната који су представили радове објављене у стручним часописима у земљи и иностранству или на стручним скуповима током 2014. године.
Пуковник Шегрт посебно се захвалио на раду досадашњем декану Медицинског факултета ВМА бригадном генералу у пензији академику проф. др Миодрагу Чолићу, који је уједно био први декан и један од оснивача, а свакако најзаслужнији за репутацију који овај Факултет, иако млад по годинама, већ ужива у земљи и иностранству. Такође, захвалио се и за велику помоћ и подршку који су тој образовној установи пружили генерал-потпуковник у пензији проф. др Миодраг Јевтић, бивши начелник ВМА и први ректор Универзитета одбране у Београду, као и бригадни генерал у пензији проф. др Маријан Новаковић, бивши начелник ВМА.
У даљем делу програма најбољим кадетима и кадеткињама признања је уручио заступник декана МФ ВМА и продекан за научно-истаживачки рад и сарадњу потпуковник проф. др Тихомир Илић, а стручни део програма водио је заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас