254.jpg

Обележен Дан Ветеринарске службе Војске Србије

30. 10. 2009

Београд, 30.октобар - Припадници Ветеринарског школског центра и ветеринари који раде у ВМА и систему одбране обележили су данас вредан јубилеј – 158 година традиције војноветеринарске службе.
У оквиру обележавања јубилеја, у ВМА је данас у организацији Института за медицинска истраживања, Центра за континуирану едукацију и Удружења ветеринара система одбране одржан едукативни семинар са темом: »Хируршко збрињавање ратне ране у ветеринарској медицини«. Семинару су присуствовали припадници војне ветеринарске службе, слушаоци 94.класе Школе резервних официра Ветеринарске службе као и велики број ветеринара из других установа у Републици, представнци Факултета ветеринарске медицине у Београду и Ветеринарске коморе Србије. Такође у склопу облежаваwа јубилеја, одржан је и четвородневни курс професоналних официра ветеринарске службе из здравствене заштите животиња, који је имао за циљ упознавање са новим теоретским и практичним сазањима из ове области.
Иначе, 31. октобар обележава се као Дан ветеринарске службе у знак сећања на исти датум 1851.године када је књаз Александар Карађорђевић примио у војну службу првог доктора ветеринарске медицине др Јована Теодоровића.
Припадницицма ветеринарске службе празник су честитали представници Управе ВМА и Управе за здравство Министарства одбране.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас