sesta klasa 2014.JPG

Обележен почетак школске године на Медицинском факултету ВМА

29. 09. 2014

Почетак нове школске године на Медицинском факултету Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду обележен је данас на ВМА. Свечаности су присуствовали ректор Универзитета одбране у Београду генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић, као и шефови катедри и ментори кадета.
Декан Медицинског факултета ВМА УО бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић отворивши скуп напоменуо је да је овогодишњим уписом шесте класе кадета МФ ВМА заокружен број уписа свих генерација и да ће у септембру идуће године бити промовисана прва генерација дипломираних доктора медицине. Кадетима којих је на студијама тренутно 159, пожелео је наставак пожртвованости племенитој професији, а новоуписанима добродошлицу на ВМА.
Ректор Универзитета одбране у Београду генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић истакао је да је привилегија на овом месту видети тако велики број припадника Универзитета, а посебно што се међу њима налазе и страни кадети који су донели одлуку да се овде школују. Уз срећан почетак школовања кадетима је пожелео да након јаке селекције коју су успешно превазишли на пријемном испиту наставе да улажу енергију у даљи развој и школовање, а ВМА и Универзитет одбране ће учинити све да им створе услове за успешан академски рад.
У обраћању кадетима начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић честитао је почетак нове школске године и изјавио да искрено верује да очекивани добри резултати свих генерација неће изостати напоменувши да је цела ВМА на располагању ради достизања високог успеха њиховог школовања. Подсетио је такође да ове године ВМА обележава 170 година постојања што је традиција која посебно обавезује да се настави квалитетна основа коју су поставили славни претходници.
Свечаност је завршена упознавањем 26 кадета шесте класе Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране са наставницима - менторима који ће пратити њихов рад током целог школовања.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас