125.jpg

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ОБОЛЕЛИХ ОД АРТРИТИСА

12. 10. 2010

Београд, 12.октобар - Стручњаци Клинике за реуматологију и клиничку имунологију ВМА дали су свој стручни допринос облежавању 12.октобра-Светског дана оболелих од артитиса и том приликом подсетили јавност на велики број оболелих од реуматских обољења.

- Ми данас знамо да број оболелих од артритиса / збирни назив за преко 200 реуматских обољења/ није мали јер се скоро сваки трећи пацијент у нашим здравственим установама жали на реуматски бол. И оболели од артритиса и они који их лече у Србији се придружују обележевању овог дана под слоганом Хајде да радимо заједно. –изјавио је за сајт ВМА пуковник проф.др Душан Стефановић, начелник Клинике за реуматологију и клиничку имунологију ВМА, нагласивши да ће наши стручњаци у том погледу и убудуће давати свој свој пуни допринос пре свега сталним унапређењем метода дијагностике и лечења реуматских обољења, у складу са светским стандардима.

Од пре петнаест година оболели од артритиса сваког 12. октобра, у дану који је њима посвећен, скрећу пажњу јавности да међу нама живе и раде они који су заробљеници хроничних реуматских болести и чији је живот обележен сталним болом.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас