Dan sestrinstva 2014 3.jpg

Обележен Светски дан сестара

12. 05. 2014

Поводом Светског дана сестара, а у оквиру обележавања јубилеја 170 година рада Војномедицинске академије, данас је на ВМА уприличено свечано уручивање признања најбољим медицинским сестрама у 2013. години.
Скуп је поздравио заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић, који је истакао допринос сестринске професије раду и угледу ВМА и истакао да ће ова институција наставити да, у складу са реалним могућностима, подржава њен професионални развој, нарочито у области континуиране медицинске едукације.
Главна сестра ВМА Верица Миловановић, која је уједно и председница Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Републике Србије укратко је упознала учеснике са историјом сестринства у Србији и у војном санитету.
Признање за сестру године ВМА за 2013. годину понела је главна сестра Клинике за психијатрију Весна Цмиљанић. За најбољу сестру у Групи хируршких клиника проглашена је Бојана Којчић из Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА, најбоља сестра у Групи интерних клиника је Надица Влајић из Клинике за ургентну интерну медицину, најбоља сестра Специјалистичке поликлинике је Радмила Лацмановић, а најбоља сестра центара ВМА је Зорица Танасић из Националног центра за контролу тровања ВМА.
Свечану прославу у уметничком делу програма подржале су глумице Рада Ђуричин и Биљана Ђуровић, као и млада пијанисткиња Емилија Матић. Прослава је настављена стручним акредитованим предавањем по препоруци Међународног удружења сестара на тему "Сестринство - снага за здравље - свест и одговорност у развоју професионалног идентитета".

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас