Обука медицинских сестара из Египта на ВМА

07. 06. 2011

 Током прошлогодишње посете делегације Министарства одбране Египта коју су чинили генерал-мајор Мохамед Хосни Ханза Ибрахим и госпођа пук. Мона Јусуф Мохамед Махмуд  постигнут је договор о усавршавању  медицинских сестара Министарства одбране Египта у нашој установи у домену интензивне неге, хирургије, физикалне терапије и рехабилитације, хемодијализе и радиолошке дијагностике и терапије. Поводом почетка обуке прве групе медицинских сестара,Војномедицинску академију је посетила привремена отправница послова Амбасаде Арапске Републике Египат у Београду Ајa Саад.
Након упознавања са садржајем припремљеног наставног плана и програма обуке, госпођа Аја Саад је са начелником Сектора за школовање и научноистраживачки рад, пуковником проф. др Предрагом Ромићем и његовим најближим сарадницима  обишла Клинику за физикалну медицину и рехабилитацију на којој ће се изводити практична обука као и део Интерната ВМА где ће медицинске сестре бити смештене.
Комплетна обука медицинских сестара Министарства одбране Египта ће се одвијати у оквиру билатералне војне сарадње Министарстава одбране Републике Србије и Египта.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас