Odlikovanje_Antunovic.JPG

Одликовања поводом Дана Војске

23. 04. 2013

Поводом Дана Војске Србије, први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић уручио је данас у Дому Гарде на Топчидеру одликовања из надлежности председника Републике Србије припадницима система одбране. Са Војномедицинске академије, златном медаљом за ревносну службу одликовани су начелница Сектора за фармацију проф. др Мирјана Антуновић и начелник Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију пуковник др Милимир Кошутић.
У склопу прославе Дана Војске, начелник Института за медицинска истраживања Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА проф. др Звонко Магић награђен је за најбољи научноистраживачки пројекат "Прогностички и предиктивни значај генетских и епигенетских промена у солидним туморима".
На Војномедицинској академији Дан Војске обележен је уручивањем седам спомен медаља представницима Војномединске академије за учешће у мултинационалним операцијама на логистичким дужностима. Начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић уручио је спомен медаље пуковнику др Драгану Ивковићу, старијем воднику I класе Жарку Павлову, старијем воднику Бобану Каличанину и војним службеницама Снежани Манојловић, Љиљани Чуповић, Данијели Бараћ и Милени Денић. Такође, 56 официра и подофицира ВМА унапређено је у више чинове поводом Дана Војске, а одлуком начелника ВМА за заслуге у раду награђени су и похваљени најзаслужнији припадници Академије за свој допринос у периоду између два јубилеја.
 
Београд, 23. април 2013. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас