Održan kurs medicinskog planiranja-1.jpg

Одржан курс медицинског планирања

15. 04. 2016

Курс из области медицинског планирања у организацији Оружаних снага Велике Британије одржан је од 11. до 15. априла 2016. године у Тренинг центру санитетске службе ВМА. Свечаности поводом завршетка курса присуствовали су заступник начелника Управе за војно здравство Министарства одбране пуковник др Угљеша Јовичић, изасланик одбране Велике Британије пуковник Сајмон Фицгибон (Simon Fitzgibbon) и начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник др Мирослав Броћић са сарадницима.
Пуковник др Јовичић је током свечаности навео да је одржани курс основа за добро функционисање војног здравства и захвалио на професионалном концепту којим је аспект санитетске организације приближен полазницима у теоријском, али и практичном смислу.
Обуку о упознавању доктрине санитетске службе и тактике Оружаних снага Велике Британије одржао је петочлани инструкторски тим на челу са мајором Тимотијем Ровилсоном (Timothy Paul Rawilson), а курс је успешно похађало 22 официра из војноздравствених установа Министарства одбране и санитетских јединица Војске Србије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас