O melanomu 062016.jpg

Одржан курс о лечењу меланома

02. 06. 2016

Курс о интердисциплинарном приступу у лечењу меланома у организацији Интерсекцијског одбора за меланом Српског лекарског друштва, Удружења медикалних онколога Србије, Клинике за кожне и полне болести и Клинике за пластичну хирургију и опекотине ВМА, одржан је на Војномедицинској академији.
Традиционални стручни састанак окупио је медицинске раднике различитих специјалности који учествују у дијагностици и лечењу меланома са циљем унапређења лечења овог малигнитета коже. Предавачи са Института за онкологију и радиологију Србије, Института за патологију Медицинског факултета Универзитета у Београду и Војномедицинске академије, говорили су о меланому са аспекта генетике, имунологије, имунохистохемије, али и о новостима у радиолошкој дијагностици и методама нуклеарне медицине. Присутни су имали прилику да чују предавање о гама ножу у третману метастатског меланома, а представљена је и нова едукативна платформа о туморима коже. У другом делу скупа одржане су радионице о превенцији и раној дијагнози, хируршком лечењу, системској терапији и хистопатолошкој и молекуларној дијагностици меланома.
Према статистици, у Европи се годишње открије више од 100.000 случајева меланома, а периодични самопрегледи коже и правовремено обраћање лекару начини су да се овај најређи и најопаснији облик рака коже открије у почетном стадијуму, од чега првенствено зависи и успех лечења.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас