1418.jpg

Одржан курс “Ургентна стања у интерној медицини - кардиологија и анестезиологија са интензивном терапијом“

17. 05. 2012

Курс континуиране медицинске едукације “Ургентна стања у интерној медицини - кардиологија и анестезиологија са интензивном терапијом” у организацији Тренинг центра санитетске службе Сектора за школовање и научноистраживачки рад Војномедицинске академије, одржан је од 7. до 9. маја 2012. године на ВМА.
Полазници курса имали су прилику да чују предавања професора Војномедицинске академије на тему теоријских и практичних знања неопходних за разумевање хитних стања, која непосредно угрожавају живот болесника. Омогућено им је и стицање практичних вештина у процени тежине и лечењу акутно угрожених пацијената, уз поштовање најновијих препорука из области ургентне медицине, кардиологије и анестезиологије. 
Предавањима су обухваћене теме из области кардиологије и анестезиологије са интензивном терапијом: Акутни коронарни синдром без СТ елевације - дијагностика и лечење, Акутни коронарни синдром са СТ елевацијом, Акутна срчана инсуфицијенција, Малигни поремећаји срчаног ритма и поремећаји спровођења - имплантација привременог пејсмејкера, Ехокардиографски преглед у ургентним кардиолошким стањима, пацијенти у стању свести на нивоу коме у јединици интензивне терапије, Кардиопулмонална реанимација КПР (срчани застој, масажа срца, дефибрилација, кома положај, ваздушни пут и вентилација, гушење страним телом) и вежба -Кардиопулмонална реанимација.
Курсу је присуствовало 85 лекара, стоматолога и фармацеута свих профила, припадника Министарства одбране и цивилних здравствених установа.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас