323.jpg

Одржан Међународни конгрес епилептолога

02. 05. 2009

Београд, 2. мај - У организацији Клинике за неурологију ВМА, у сарадњи са Савезом Лига Србије за борбу против епилепсије, у ВМА је од 23. до 26.априла одржан конгрес епилептолога,  коме је  присуствовало око  три стотине стручњака из земље и иностранства које се баве овом проблематиком.
Међу најугледнијим гостима-предавачима који се сматрају лидерима у овој области у свету, гости наше земље и наше институције били су проф Imad Najm, директор водећег центра за лечење епилепсије у САД (Cleveland Clinic Epilepsy Center, USA) и проф Walter van Emde Boas, руководилац угледног епилептолошког центра у Холандији (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, Heemstede / Zwolle, The Netherlands), затим проф A.Covanis из Грчке (Атина), и многобројне колеге епилептолози из Француске (Grenoble), Италијe (Novara), Аустрије (Insbruck), Данске(Copenhagen) и Пољске.
Клиника за неурологију и Функционална неуролошка дијагностика ВМА представили су на овом скупу своје резултате и искуства која се односе на примену нових лекова у лечењу епилепсије, али такође и искуства у примени дијагностичких протокола видео-електроенцефалографије при диференцијацији аутентичних епилептичких напада од криза свести других етиологија.
Током конгреса одржан је и едукативни курс ЕУРЕПА чији је покровитељ била Европска академија за епилепсију, струковно удружење посредством којег се промовише стварање интерактивне мреже едукативних тренинг центара. 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас