Endokrinologija 20052016.jpg

Одржан састанак Ендокринолошке секције СЛД

20. 05. 2016

Стручни састанак у организацији Ендокринолошке секције Српског лекарског друштва и Клинике за ендокринологију Војномедицинске академије одржан је данас на ВМА.
У уводном делу састанка говорили су председник Секције проф. др Милан Петаков, начелник Клинике за ендокринологију ВМА пуковник проф. др Зоран Хајдуковић и директор Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма Клиничког центра Србије академик Небојша Лалић. Осим о темама данашњег састанка било је речи о хомогенизацији ендокринолошке струке у нашој земљи и наставка досадашње уске сарадње ендокринолога из различитих здравствених центара у циљу унапређења праксе.
Стручни део програма обухватио је предавања о ендокриним туморима. Потпуковник др Саша Киковић са Клинике за ендокринологију ВМА одржао је предавање о методама локализације инсулинома, ретког тумора бета ћелија са веома разноликом клиничком сликом, а хипогликемијом као главном клиничком манифестацијом. О дијагностичким техникама и лечењу неуроендокриних тумора говорила је др Татјана Исаиловић из Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма Клиничког центра Србије (КЦС), док је о искуствима у лечењу ових компликованих малигнитета неспецифичног тока хемоемболизацијом јетре предавала интерниста-ендокринолог др Сања Огнањовић такође из Клинике за ендокринологију КЦС.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас