vojni_kolektiv_vma_dan_snsl.jpg

Одржан састанак војног колектива ВМА

30. 07. 2018

Састанак војног колектива Војномедицинске академије поводом Дана санитетске службе одржан је на ВМА.
Овом приликом заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић упутио је похвале припадницима ВМА за одличне резултате у лечењу које потврђују статус ВМА као врхунске медицинске установе која брине о здрављу војних осигураника, али и о великом броју цивилних осигураника који користе здравствене услуге ВМА.
У обраћању заступника начелника ВМА, којем је претходило традиционално уручење стимулативних мера најзаслужнијим појединцима, пуковник проф. др Вукосављевић истакао је најважније резултате постигнуте у периоду између две годишњице препознате у систему војног здравства, али и на националном и међународном нивоу.
О једној од најзначајнијих тема - кадровског појачања ВМА, било је речи о завршеном конкурсу за лекаре специјалисте и медицинске техничаре, али и о предстојећем конкурсу за попуну радних места који ће додатно допринети бољем функционисању ВМА. Напоменуо је да се велики напори улажу да конкурс за 130 професионалних војника санитетске службе од којих је 114 предвиђено за ВМА, буде препознат у јавности како би и резултати били што ефикаснији.
Током даље анализе рада, а по питању инфраструктурног опремања, технолошког осавремењивања и стабилног снабдевања лековима и медицинским средствима, најављени су следећи кораци који ће уз подршку надлежних допринети бољем функционисању ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас