Anestezija feb2014.jpg

Одржан симпозијум о механичкој вентилацији

10. 02. 2014

Дводневни симпозијум из области механичке вентилације, важне терапијске мере у интензивном лечењу респираторних поремећаја, у организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА и Секције за анестезиологију, интензивно лечење и терапију бола Српског лекарског друштва одржан је на Војномедицинској академији.
Предавања еминентних стручњака о овој комплексној области током првог дана, осим подсећања на дуг историјат развоја апарата, физиологију респираторног система и мониторинг болесника, обухватила су и најновија истраживања неопходна за разумевање и правилно лечење пацијената у различитим фазама болести.
Током другог дана, посебна пажња била је посвећена респираторној подршци одређеним субпопулацијама пацијената, оболелим од тешких облика инфлуенце изазваним вирусом H1N1 и грозницом западног Нила, као и специфичностима механичке вентилације код деце.
Током симпозијума су одржане и радионице које су се састојале од интерактивних дискусија и практичног рада на савременим апаратима.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас