KnjigaDermatologija_2.jpg

Одржана промоција књиге "Дерматологија"

13. 06. 2016

Промоција другог издања књиге "Дерматологија" групе аутора на челу са пуковником у пензији проф. др Ђорђијем Карадаглићем, одржана је на Војномедицинској академији.
Заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић рекао је да је велика част што се промоција књиге одржава на Војномедицинској академији, установи у чијем је раду бивши начелник Клинике за кожне и полне болести ВМА пуковник у пензији проф. др Ђорђије Карадаглић оставио велики допринос. Нагласио је да је стварање овако исцрпног научног дела професора Карадаглића и сарадника значајно не само за грану дерматовенерологије већ и комплетну област интерне медицине, а да је преношење знања будућим генерацијама наставак потребе и дужности лекарског позива.
Прво издање књиге настало 2000. године као идеја главног уредника да се специјалистима дерматовенерологије и онима који то тек треба да постану обезбеди уџбеник на нашем језику имало је велики одзив у земљи и региону. Друго издање овог свеобухватног штива о савременим медицинским достигнућима из области интерне медицине дело је 163 стручна сарадника различитих специјалности, писано је по узору на водеће светске уџбенике са преко 1400 илустрација у боји и скоро три хиљаде страна.
О књизи су говорили и проф. др Соња Весић и проф. др Светозар Дамјановић са Медицинског факултета Универзитета у Београду, начелник Клинике за хематологију ВМА проф. др Драгана Стаматовић, као и уредник књиге проф. др Ђорђије Карадаглић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас