Skola anestezije 2015.jpg

Одржана "Школа анестезије"

25. 05. 2015

Семинар под називом "Школа анестезије и интензивне терапије" у организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију Војномедицинске академије одржан је од 21. до 22. маја 2015. године на ВМА.
Уводно предавање одржао је заступник начелника Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА пуковник доц. др Милић Вељовић и истакао да ова трећа по реду "Школа анестезије" у извесној форми постоји од 1946. године што се уједно сматра и зачетком анестезиологије на нашим просторима и да је континуирана едукација младих анестезиолога један од примарних задатака Клинике. Говорио је такође о организацији рада на Клиници, а део предавања био је посвећен актуелним техникама у свакодневном раду.
Током првог дана теоријске едукације тридесет полазника је имало прилику да чује најновија истраживања о концепту реверзије и значају дубоке неуромишићне блокаде, хемодинамском мониторингу, као и о антибиотским терапијама и најчешћим инфекцијама у јединицама интензивног лечења. Други дан едукације био је намењен практичној настави и приказима случајева у операционим салама и Одељењу за интензивну терапију ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас