Anglo-srpski dani.jpg

Одржани "Англо-српски дани анестезије"

09. 10. 2012

Стручни скуп анестезиолога Велике Британије и Србије "Англо-српски дани анестезије" одржан је од 4. до 6. октобра 2012. године у Београду. Овај међународни симпозијум који је окупио велики број страних и домаћих предавача по пети пут је организовало Удружење анестезиолога и интензивиста Србије под покровитељством ВМА.
Свечаном отварању присуствовали су начелник Управе за војно здравство пуковник проф. др Зоран Поповић, који је поздравио скуп у име санитетске службе Министарства Одбране, као и начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић. Кроз уводно предавање, проф. др Драган Вучовић присутнима је представио историју и будућност српске анестезије, са посебним освртом на значајну улогу анестезиолога из Велике Британије у првим корацима савремене анестезиологије на Балкану.
На дводневном симпозијуму одржана су бројна успешна и добро посећена предавања о актуелним темама из ове области, укључујући и предавања девет лекара Војномедицинске академије. Свечана диплома Удружења уручена је проф. др Нилу Сонију (Neil Sonny) из Велике Британије, дугогодишњем учеснику скупова ове врсте, чије је предавање "Митови у анестезиологији и интензивној медицини" изазвало велику пажњу.
 
Београд, 9. октобар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас