387.jpg

ОСНАЖЕН АКАДЕМСКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ВМА

05. 12. 2008

Београд, 5. децембар - На редовној 502. седници Наставно-научног већа ВМА која је одржана 4. децембра у звање редовног професора изабрани су: генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић за предмет „Хирургија“, пуковник, проф. др Зоран Поповић за предмет „Ортопедија“, војни службеник проф. др Жарко Вучинић за предмет „Интерна медицина“, пуковник, проф. др Дарко Ножић за предмет „Заразне болести“, пуковник, проф. др Јефта Козарски за предмет „Пластична и реконструктивна хирургија“ и пуковник, проф. др Војкан Станић за предмет „Хирургија“.
У звање ванредног професора изабрани су војни службеник, доц.др Маја Шурбатовић за предмет „Анестезиологија са реаниматологијом“, војни службеник, доц. др Злата Бркић за предмет „Пародонтологија и орална медицина“ и војни службеник доц. др Мирјана Антуновић за предмет „Фармацеутска технологија“.
У звање доцента избрани су потпуковник др сц.мед. Мирослав Павловић за предмет „Ваздухопловна медицина“ и пуковник др сц. мед. Драган Вицић за предмет „Офталмологија“.
Звање научног саветника за област „Епидемиологија“ добио је виши научни сарадник др Новица Стајковић, а др Зорица Лепшановић изабрана је у звање вишег научног сарадника.
На истој седници извршен је и реизбор више наставника и сарадника ВМА у досадашња академска звања.
Чланови Комисија за избор предложених кандидата у наставна и научна звања били су, осим професора ВМА и професори Медицинског, Фармацеутског, Стоматолошког, Биолошког и Ветеринарског факултета Универзитета у Београду, као и Медицинских факултета у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу. На овај начин афирмисана је и ојачана сарадња ВМА са академским институцијама у Републици Србији.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас